Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Циципас и Кириос на четвъртфинал във Вашингтон

Водачът Циципас продължава напред след двусетова победа.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Стефанос Циципас се класира за четвъртфиналите на АТР 500 тенис турнира във Вашингтон след успех над австралиеца Джордан Томпсън с 6:3, 7:6 (4) след точно 100 минути игра.

Водачът в схемата от Гърция се нуждаеше от само един пробив в първия сет, за да поведе в резултата, който дойде в четвъртия гейм на срещата. Втората част бе по-оспорвана, като след здрава битка се стигна до тайбрек, в който, в крайна сметка, шестият в света съумя да спечели сета, а с това и мача.

В спор за място на полуфиналите Циципас ще се изправи срещу Беноа Пер, след като французинът отстрани представителя на домакините Джон Иснър.

Напред в турнира продължава и партньорът на двойки на Циципас във Вашингтон Ник Кириос. Австралиецът отстрани Йошихито Нишиока от Япония след 6:2, 7:5. Кириос направи 15 аса за успеха.

Следващият съперник на ексцентричния австралиец е "щастливият губещ" от Словакия Норберт Гомбос, отстранил сърбина Миомир Кецманович след обрат с 1:6, 6:3, 7:6(4).

В останалите два четвъртфинала от долната половина на схемата съперници са Марин Чилич и Данийл Медведев, и изненадата на турнира Питър Гойовчик срещу Кайл Едмънд.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!