Eмисия новини
от 16.00 часа
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

УС на БФХГ направи отчет на участието на световното за девойки

Илиана Раева
Снимка: БНР

На редовно заседание на УС на БФХГ бе направен отчет на участничките от националните ни отбори девойки индивидуално и ансамбъл на първото световно първенство за девойки, което се проведе в Москва, съобщиха от федерацията. Треньорите Валентина Иванова и Вяра Ваташка, както и директорът на националните отбори Деспа Каталиева изложиха своите становища за подготовката и представянето, както и за причините за класирането на състезателките ни.

Президентът на БФХГ Илиана Раева, както и всички присъстващи на съвещанието, в тричасов анализ, изказаха своето мнение по отчета и подготовката. Под внимание бяха взети всички обективни и субективни причини за представянето и класирането. Оценката за класирането при индивидуалното е добра, с пълно единодушие, а при ансамбъла е незадоволителна, също с пълно единодушие. 

В същото време бе отчетено, че моментното състояние на всички състезателки индивидуално и ансамбъл е било на много добро ниво. Композициите и спортната форма на състезателките са били на необходимото конкуретно ниво, но допуснатите грешки са били решаващи за крайното класиране. Отчетено беше спортно-техническото израстване на всички състезателки. Илиана Раева, 

Деспа Кателиева и всички членове на УС направиха своя задълбочен анализ от представянето и отчета на треньорите и дадоха своите препоръки за бъдещата работата. Всички членове единодушно подкрепиха предложението на директора на НО Деспа Кателиева, треньорите и техните екипи да продължат работата си следващите 2 години до световното първенство за девойки. 

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.