Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Победителите в плувния маратон "Галата- Варна" са на 16 и 18 години

218 участници в 79-ото. издание на плувния маратон “Галата- Варна“ приключиха състезанието в редовното време. Командирът на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов, областният управител Стоян Пасев и директорът на дирекция "Спорт " в общината - Кристиян Димитров връчиха медалите и наградите на победителите. Даниела Стойнова разговаря с 18-годишния Георги Цурев, състезател от клуб "Астери" - Варна, които е първи при мъжете с време 49 минути и 59 секунди и с Василики Кадоглу - на 16 години от същия клуб,​ която е първа при жените с време 56 минути:

Георги Цурев: "Тренирам сериозно, не съм спирал след държавните изпити тази година. Тренировките ми са на дълги дисциплини и вярвам, че това ми помага. Тази година имам участие на Балканиада и международен турнир "Мултинейшън" с националния отбор. Вице държавен шампион съм на 100 и 200 метра гръб. В предишни години съм бил държавен шампион и рекордьор в различни дисциплини. Плуването ми дава нови запознанства, прави ме спокоен и щастлив."

Снимка

Василики Кадоглу: “Чувствам се страхотно, като един победител. Плуването ми дава на първо място дисциплина, а като цяло това е нещо което обичам да правя. Мечтата ми е да участвам на олимпийски игри“.

Снимка



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна