Жълт код е обявен в Източна България заради интензивни валежи и гръмотевични бури

Кодът е в сила за областите Варненска, Добричка, Бургаска, Силистренска, Разградска, Търговищка, Шуменска и Русенска. Тук се очаква след обяд и до полунощ да има краткотрайни валежи с гръмотевици, временно усилване на вятъра и градушки. Очакваните..

публикувано на 23.07.19 в 16:13

Очакваме ви за снимка с Конче №7 и днес

Проектът КОНЧЕ №7 на Симеон Тодоров и Радио Варна продължава и днес.  През лятото на 2018 г. Симеон Тодоров покани всеки, който има снимка с кончето като дете, да го фотографира отново.  А за всички, които не са успели да се снимат през изминалото..

публикувано на 23.07.19 в 14:09

Всяко четвърто дете е жертва на физическо насилие

Един милиард души са станали жертва на различни форми на насилие през миналата година. Това каза на среща във Варна Мария Петкова, директор на фондация "Лале". На форума присъстват местни и регионални институции, ангажирани със закрилата на..

публикувано на 23.07.19 в 13:12

Варненци негодуват срещу премахната пешеходна пътека

Две пешеходни пътеки бяха заличени преди близо месец във Варна – на булевардите Владислав Варненчик” и „Цар Освободител” (до Икономическия университет). След вчерашния репортаж от премахнатата „зебра” до бившия ресторант „Рощок”, в редакцията..

публикувано на 23.07.19 в 11:14

Прокуратурата: Има обосновано предположение, че Кристиян Бойков е извършил хакерската атака срещу НАП

Според номинирания за главен прокурор Иван Гешев целта на хакерската атака срещу Националната агенция за приходите е политическа. В интервю за БНТ заместникът на Сотир Цацаров нарече единствения обвиняем - Кристиян Бойков „маша“ и обяви, че..

публикувано на 23.07.19 в 10:22

Жена и дете с контузии след инцидент с тролей

Лек автомобил е отнел предимството на тролей, при завой на кръстовището на бул.Сливница с бул.Република. За да предотврати сблъсък водачът на тролея е набил рязко спирачки и двама от пътниците са пострадали. Жена и 6-годишното й дете са с леки контузии, без..

публикувано на 23.07.19 в 09:25

„Сивото убива!“, предупреждават от КНСБ

От 13.30 ч. в залата на Радио Варна , ще се проведе пресконференция на тема "Заплашва ли човешки животи сивата икономика в България?". На пресконференцията ще бъдат представени данни за нивото на сивата икономика в България, както и предложенията..

публикувано на 23.07.19 в 08:50

Навършват се 142 години от Каварненското въстание

Днес се отбелязват 142 години от Каварненското въстание. Пред паметника на Андрей Василев Амира – водач на въстанието , ще бъдат поднесени цветя и венци от признателното население на града.През лятото на 1877 г. Андрей Василев повежда самозащитата..

публикувано на 23.07.19 в 08:13

Над 100 деца участват в Седмицата на морските професии във Варна

Над 100 ученици от 1-ви до 5-ти клас се включват в Седмицата на морските професии, която организира Центърът за кариерно ориентиране към Община Варна, каза за Радио Варна неговият директор Дияна Янева. Всеки ден децата се срещат с представители на..

публикувано на 23.07.19 в 07:42

131 млн. лв. са договорени по Програмата за морско дело и рибарство

Близо 131 млн. лв. са договорени към момента по Програмата за морско дело и рибарство (ПМДР). Това са 64% от бюджета на програмата, съобщи заместник-министърът на земеделието, храните и горите Лозана Василева. По думите й предстои сключването на..

публикувано на 23.07.19 в 06:53