Каракачанов: Не е вярна информацията за желание на премиера да подаде оставка

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов коментира актуалната политическа ситуация след посещението си в главния щаб на ВМС във Варна.Преди началото на събранието за награждаване на военнослужещи, той беще освиркан от група..

публикувано на 07.08.20 в 18:19

Covid-19 е покосил тежко албанската икономика

Управителят на Централната банка на Албания Гент Сейко заяви, че пандемията от Covid-19 е засегнала силно албанската икономика, в резултат на което цялата икономическа активност е претърпяла рязко забавяне. Той добавя, че икономическата активност..

публикувано на 07.08.20 в 17:35

Десетина протестиращи посрещнаха Каракачанов във Варна

Група от десетина протестиращи посрещнаха с викове "Оставка" вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов. Министър Каракачанов е във Варна, за да участва в тържественото отбелязване на 141 години от създаването на Българските военномосрки..

публикувано на 07.08.20 в 16:46

Ковид болните в Добрич се лекуват от гастроентеролози

Многопрофилната болница в Добрич не може да се справи със сложната ситуация, настъпила с рязкото увеличение на заболелите с Ковид-19. Секторите за лечение на болните с COVID-19 в многопрофилната болница в Добрич не разполагат с нито един..

обновено на 07.08.20 в 16:41

Неврологичното отделение в МБАЛ Добрич отново е затворено заради Ковид-19

Неврологичното отделение на Многопрофилната болница в Добрич е затворено заради положителни за COVID-19 хора от персонала и пациенти. Две жени с коронавирусна инфекция са починали през изминалото денонощие, а новорегистрираните заболели са 28. Нови 8..

публикувано на 07.08.20 в 16:14

Природозащитници организират масово плажуване пред строежа "Алепу"

Природозащитници организират утре масово плажуване на плажа пред подпорната стена на строежа "Алепу" . Обектът се намира на брега на морето и попада в едноименната защитена местност. Гражданското недоволството срещу строежа започна през юни и предизвика..

публикувано на 07.08.20 в 16:03

Обработиха срещу кърлежи и бълхи детски площадки в кв. "Аспарухово"

Пръскаха против бълхи и кърлежи части от кв. „Аспарухово“ след подадени сигнали. За акцията, която е извършена в четвъртък, информира кметът на район „Аспарухово“ – Ивайло Маринов, в личната си Facebook страница. Обработени са площи на площада..

публикувано на 07.08.20 в 15:45
Определиха номинираните за награда

Одобриха номинациите за награда "Варна" в сферата на културата

7-членно жури в състав Димитър Чутурков, Ангел Дюлгеров, арх. Мартин Христов, актьора Стоян Стоянов, Евгения Паскова, доц. д-р Мария Кърджиева и Виолета Тончева, определи тазгодишните номинации за Награда „Варна“ в областта на културата след общо три..

публикувано на 07.08.20 в 15:15

Руски Су-27 прихвана американски самолети над Черно море

Руски изтребител Су-27 прихвана днес два разузнавателни самолета на ВВС на САЩ над Черно море и ги съпроводи до руската граница, се казва в съобщение на руския Национален център за контрол на отбраната. Екипажът на Су-27 от безопасно разстояние..

публикувано на 07.08.20 в 15:06

Няма нарешители сред повече от 200 души в карантина

Във Варна и областта са проверени над 210 лица за спазване на наложената им задължителна домашна карантина За днешния ден, служители на ОД на МВР – Варна са извършили 216 проверки по адреси на лица, поставени под задължителна домашна карантина, тъй..

публикувано на 07.08.20 в 14:56