Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Магуайър подписа за 6 години с Манчестър Юнайтед

Солскяр и Магуайър при подписването на договора.
Снимка: MUFC

Манчестър Юнайтед обяви официално трансфера на Хари Макгуайър от Лестър Сити. Договорът на английския национал, който беше подписан днес, е за шест сезона.

"Много съм щастлив, че преминах в този велик клуб. Насладих се на времето в Лестър и искам да благодаря на всички в клуба, както и на феновете за фантастичната подкрепа през последните два сезона. От Манчестър Юнайтед ме потърси и това е невероятна възможност. Вълнувам се след проведените разговори с мениджъра, както и от визията и плановете му за отбора. Нямам търпение да се срещна с моите нови съотборници", заяви Макгуайър пред официалния сайт на "червените дяволи".
Британските медии съобщават, че трансферът е на стойност 80 милиона лири и е рекорден за защитник.

"Той е отличен футболист и фантастично ново попълнение за отбора. Хари е един от най-добрите централни защитници в света. Много съм доволен от привличането му. Чете играта по отличен начин и има силно присъствие на терена. Остава хладнокръвен и спокоен, когато е поставен под напрежение. Ще пасне добре на състава на и извън терена", заяви мениджърът на Юнайтед Оле Гунар Солскяр.

До момента най-скъпият защитник в света беше Върджил ван Дайк, който премина от Саутхемптън в Ливърпул за 75 милиона лири през 2018 година. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна