Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Словенец поведе в обиколката на Испания

Алехандро Валверде
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Словенецът Примож Роглич спечели 10-ия етап от Обиколката на Испания и поведе в генералното класиране на колоездачната надпревара.
Състезателят на "Йъмбо Висма" даде най-добро време в индивидуалния старт по часовник - 36,2 километра от Юрансон до Пау, като финишира за 47 минути и 5 секунди.
Втори остана австралиецът Патрик Бевин, който изостана с 25 секунди, а трети на 27 секунди зад Роглич се нареди французинът Реми Каваня.
Успехът изкачи еднолично Роглич на върха в общото класиране, като словенецът има преднина от 1 минути и 52 секунди пред испанеца Алехандро Валверде, който завърши на 13-о място в днешния етап на 1:38 минути зад победителя. Трети в генералното класиране се движи Мигел Анхел Лопес, който днес финиира точно зад Валверде. Колумбиецът има пасив от 2:11 минути спрямо Роглич.
Наиро Кинтана. който в неделя облече червеното трико на лидер в генералното класиране, днес имаше страшно много проблеми заради горещото време и високата влажност и завърши с изоставане от повече от три минути спрямо Роглич. Това го свали до четвърта позиция в генералното класиране, като колумбиецът има пасив от точно 3 минути спрямо лидера.
В сряда предстои 11-ият етап от "Вуелтата" - 180 километра от Сен Пале до Урдаш-Данчаринеа.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна