Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рафа: Това е една от най-емоционалните вечери в кариерата ми

Надал и Медведев позират с трофеите си.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Рафаел Надал показа много емоции по време на финалния мач на Откритото първенство по тенис на САЩ. Сълзите продължиха и по време на награждаването и той се разчувства още повече, когато мониторът на корта показваше моменти от предишните му победи.

"Победата означава нещо специално за мен, защото мачът се превърна в много труден за мен в един момент. И аз трябваше да овладея нервите си, за да победя, заяви Надал след като прекърши Даниил Медведев (Русия) със 7:5, 6:3, 5:7, 4:6, 6:4 и вдигна четвъртата си титла в Ню Йорк. С това постижение пък руснакът скочи до номер 4 в ранглистата на АТР днес.

"Тази година беше пълна с промени за мене, няма как да не съм доволен, каза руският тенисист, след което се обърна към Надал: Искам да поздравя Рафа! 19 шлема във визитката ти - това е шокиращо и невероятно", коментира шампионът от София Медведев.

"Това е една от най-емоционалните вечери в цялата ми кариера и с всичката тази подкрепа тук. Тази нощ ще остане завинаги в съзнанието ми. Играх на най-големия корт, вие ме тласкахте да продължа мача и заради вас аз се борих така, както се борих, каза още новият шампион от Ню Йорк.

"По някакъв начин е добре да видя всички неща, през които преминах. Да мога да остана тук до последния мач е толкова специално за мен, добави Надал. "Преживях някои трудни моменти, особено физически. Когато имате физически проблеми, тогава нещата и психически стават много по-трудни.

"Опитах се да задържам емоцията, но в някои моменти беше невъзможно. Просто съм много щастлив. Този трофей означава всичко за мен днес, завърши Рафа Надал.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени