Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гърция отпадна на световното по баскетбол

Антетотекумбо (с топката) преминава покрай чешкия баскетболист Балвин.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборът на Гърция приключи участието си на светговното първенство по баскетбол за мъже в Китай.

Южните ни съседи спечелиха пирова победа над Чехия с 84:77 в Шънджън, но тя се оказа крайно недостатъчна за тима, който се нуждаеше от успех с 12 точки разлика, за да продължи напред. 

Яромир Бохачик бе най-резултатен за чехите със своите 25 точки, като вкара два ключови наказателни удара 4.6 сек. преди края на сирената. Томаш Саторански пък завърши с 13 точки, девет асистенции и осем борби.

За гърците Ник Калатес реализира 27 пункта, като към тях добави шест асистенции и пет борби, а голямата звезда на тима Янис Антетотекумбо напусна паркета заради натрупани нарушения при 5:32 до края на срещата, завършвайки с 12 точки, девет борби, четири асистенции и три кражби.

Гърция напуска световния шампионат, докато Чехия ще се надява на успех от страна на САЩ над Бразилия по-късно, за да достигне до четвъртфиналната фаза на надпреварата. 

В останалите завършили срещи Черна гора постигна първа победа, надигравайки Япония с 80:65, Литва се справи с Доминиканската република – 74:55, а Йордания нанесе пето поражение на Сенегал след 79:77. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна