Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Иво Ангелов отпадна на четвъртфинал на световното

| обновено на 16.09.19 в 16:05
Иво Ангелов отпадна на четвъртфинал.
Снимка: БФБ

Иво Ангелов загуби на четвъртфиналите на световното първенство по борба в Нусултан, Казахстан. В категория до 60 килограма класически стил световният и европейски шампион от 2013 година постигна три победи - над азера Талех Мамадов с 4:0, Се Ун Ри (КНДР) с 2:1 и китаеца Сейлике Валихан с 4:0, но беше спрян от младия иранец Али Реза Нейджати с 1:3.

В полуфиналите по-късно днес Али Реза не стигна финала, за да изтегли нашия представител в репешажите за бронза. Персиецът загуби от японеца Кеничиро Фумита с 1:10 в полуфиналите. Първите петима във всяка категория взимат квоти за Токио 2020, което означава, че Ангелов остава без такава.

От надпреварата отпаднаха другите български представители днес. При 77-килограмовите Даниел Александров стартира с успех срещу колумбиеца Жаир Муньос с 6:3, но на 1/16-финалите беше спрян от двукратния олимпийския шампион Роман Власов с технически туш за 1.57 минути. Руснакът загуби в следващия кръг и българското участие приключи.

В категория до 130 килограма Милослав Методиев претърпя поражение на старта от узбека Мумиджон Абдулаев с 1:3. Съперникът му също загуби в следващия кръг и националът отпадна от турнира.

Във вторник започнат участието си и жените, като първи от българките на тепиха ще излязат Миглена Селишка (до 50 кг) и Евелина Николова (до 53 кг), чиито категории също са олимпийски.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна