Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Клоп смята, че не е имало дузпа за Наполи

Мертенс открива резултата от дузпата.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп изрази несъгласието си относно дузпата за Наполи, която доведе до първия гол в мача, в крайна сметка загубен от мърсисайдци с 0:2. Поражението в група „Е" на Шампионската лига означаваше, че Ливърпул е първият европейски шампион от 1994 г. насам, който започва следващото издание на турнира със загуба.

„Не мисля, че това е дузпа. Какво повече мога да кажа - за мен ясно и очевидно това не е дузпа. Той (Кайехон; б.р.) скача, преди да има какъвто и да било контакт. Боли, защото имахме възможности, двубоят беше отворен с множество контраатаки, но не успяхме да ги завършим, а това е проблем. Имахме своите шансове, но взехме грешните решения и трябва да приемем този резултат", заяви след срещата Клоп.

Андрю Робъртсън фаулира Хосе Кайехон в наказателното поле, когато мача беше навлязъл в последните си 10 минути. Наполи получиха право да изпълнят дузпа, която Дрис Мартенс превърна в гол в 82-та минута.

Ливърпул се опита да атакува до края, но в допълнителното време получи втори гол. Върджил ван Дайк подаде неточно към Робертсън, Фернандо Йоренте открадна топката и се разписа за 2:0

Миналия сезон Ливърпул загуби и трите си гостувания в груповата фаза на ШЛ, но успя да продължи напред след три победи в домакинските мачове.

Наставникът на Наполи Карло Анчелоти беше умерен в ковентара си след победата.

„Няма нужда да изпадаме в еуфория. Спечелихме първия мач, един добър тест за нас, от който излизаме с повече самочувствие и знаем, че можем да се справим. Да успеем да се противпопоставим на Ливърпул е впечатляващо, тъй като ги смятам за най-добрия отбор в Европа към момента. Това е само една победа, но ни дава увереност и доказва, че този отбор е готов да прави жертви за победата", каза Анчелоти след мача.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна