Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Валверде похвали Тер-Щеген, Фавър доволен от Борусия

Тер Щеген току-що е спасил дузпата, бита от РОйс.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборите на Борусия (Дортмунд) и Барселона завършиха 0:0 на стадин „Сигнал Идуна Парк“ в първи мач от Шампионската лига.

В герой за гостите се превърна германският вратар Марк-Андре тер Щеген, който спаси дузпа на Марко Ройс в 57-ата минута и още няколко опасни положения. Лео Меси се върна на терена и изигра първия си двубой за сезона. Звездата влезе на мястото на 16-годишния Ансумане Фати в 59-ата минута

Треньорът на Барса Ернесто Валверде не спести похвали за вратаря си:

"Изглеждаше, че доминираме в мача, но след това допуснахме три или четири опасни контри за Дортмунд. Те използваха типичната за тях скорост. Изключително добри са в това. Като цяло Борусия е изключително силен тим. Опитаха да ни държат под напрежение и нещата станаха трудни за нас. Вратарят Тер Щеген се представи много силно и това ни помогна отново да бъдем по-силни, но това не беше достатъчно", коментира наставникът.

Колегата му Люсиен Фавър смята, че Борусия е изпуснала победата в мача.

"Изиграхме много силно второ полувреме. Показахме професионализъм и търпение. Имахме и достатъчно добри шансове за гол. Пресирахме добре и във висока линия. През първата част имахме само 10-15 силни минути и след това те имаха превъзходство. След почивката беше съвсем друга ситуация", каза той.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна