Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ясна е програмата за първия ден на „Лейвър къп“

Федерер и Зверев вече имат опит в мачове на двойки.
Снимка: Laver Cup

Беше обявена програмата за петък на тенис турнира „Лейвър къп“ в Женева, който противопоставя отборите на Европа и Останалия свят.

Третото издание ще открият австриецът Доминик Тийм и Денис Шаповалов от Канада. Мачът започва в 14 часа наше време. Веднага след тях на корта в 17-хилядната зала „Палекспо“ ще се появят Фабио Фонини от Италия и американецът Джак Сок.

Вечерната сесия стартира в 20 часа с мач между Стефанос Циципас от Гърция и Тейлър Фриц (САЩ). След това е срещата на двойки, в която Роджър Федерер и Александър Зверев се изправят срещу Сок и Шаповалов. В тима на Европа е още Рафаел Надал, а в този на света - Ник Кириос.

Мачовете са във формат два от три сета като при 1-1 части се играе дълъг тайбрек до 10 точки. Двубоите ще се излъчват по "Евроспорт".

Купата ще вземе отборът, който спечели 13 точки. В петък всяка победа носи една точка, в събота – две, а в неделя – цели три. При резултат 12-12 ще се играе сет на двойки, който да определи победителя.

Тимът на Европа спечели предишните две издания на „Лейвър къп“ в Прага през 2017 година и в Чикаго през миналата, когато Григор Димитров беше част от състава.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!