Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров изпусна два мачбола и отпадна

Григор Димитров
Снимка: chengduopentennis.com

Григор Димитров отпадна на четвъртфиналите на АТР 250 тенис турнира в Ченду, Китай, след като имаше два мачбола в тайбрека на втория сет.

Четвъртият поставен българин отстъпи на Александър Бублик (Казахстан) със 7:5, 6:7(9), 6:7(3) след повече от два часа и половина игра.

Григор започна отлично мача, направи ранен пробив и поведе с 3:0. Съперникът му намери своята игра и се нагоди към променливото време и върна брейка при 2:3 след двойна грешка на 28-годишния хасковлия. Подобно на мача срещу Евънс вчера, частта се реши в 12-ия гейм. В него Димитров поведе с 40:15 при сервис на Бублик. Руснакът с казахстански паспорт отрази двата сетбола с мощни начални удари, но след това отигра в мрежата една топка, която излизаше много в аут и даде трета възможност на Гришо. Този път българинът се възползва след воле извън корта на съперника и така приключи частта за радост на фенклуба си, който беше на трибуните с български знамена.

Бублик поиска физиотерапевт при 1:2 в следващия сет заради болки в лявото коляно. При 5:6 той сервираше за оставане в двубоя. 71-ият в световната ранглиста успя и вкара частта в тайбрек. В него смяната на полетата дойде при 3:3 точки. При 6:5 представителят на Казахстан достигна до сетбол, но Гришо го неутрализира със смела игра и печеливш удар от форхенд. След това той имаше мачпойнт, но Бублик го неутрализира с мощен втори сервис и стигна до нов сетбол, който българинът "изтри" с ас. След надиграване на мрежата Димитров отново получи точка за класиране на полуфинал, но пак съперникът му се справи за 9:9. Бублик успя да се пребори за сета след топка в аут на първата ни ракета.

В третия сет тонусът на Гришо спадна и той допусна да бъде пробит за 0:2, след като изпрати извън корта топката от воле. Той прекъсна серията на съперника за 1:3. Димитров върна пробива при 3:4, когато Бублик направи две поредни двойни грешки и после сбърка лесно воле. При 4:5 българинът сервираше за оставане в срещата. Бублик стигна до мачбол след грешка на Григор от бекхенд. Димитров го отрази и после изравни резултата. След това Гришо пак сервира успешно и прати мача в тайбрек. В него Бублик поведе с 5:0 точки. При 6:1 имаше пет поредни мачбола и затвори срещата при третия с помощта на мрежата.

Григор Димитров завърши с 62 процента вкаран първи сервис и 74 процента спечелени точки при разиграването му. Той записа девет аса и четири двойни греши, докато съперникът му наниза цели 35 директни точки от начален удар и направи 15 двойни грешки.

Следващата седмица българинът е заявил участие на АТР 500 турнира в Пекин, където загуби на финала през 2016 година.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!