Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Станислав Генчев: Надявам се да сме си взели поука и да победим Ференцварош

Станислав Генчев
Снимка: БТА

Лудогорец замина днес за Унгария, където ще гостува на местния шампион Ференцварош в Будапеща в четвъртък. Двата отбора се срещат в турнира Лига Европа, но имаха още една среща тази година, когато унгарците отстраниха българите в Шампионската лига.

Двубоят на "Групама Арена" е утре от 19:55 часа и ще бъде предаван по БНР.

"Амбициите на отбора винаги са големи. Аз лично утре се надявам да постигнем добър резултат, по-точно да победим и да продължим развитието си във възходяща линия, както и да преследваме целта си", заяви временният старши треньор на разградчани Станислав Генчев.

И двата отбора влизат в мача след добри резултати на старта. Лудогорец разгроми с 5:1 руския ЦСКА (Москва), а унгарците завършиха 1:1 при гостуването на Еспаньол.

"По-скоро няма да търсим реванш в този мач, а ще търсим добра игра и да покажем истинските си възможности. Мачовете с Ференцварош, които загубихме, са минало. Сега мачовете са от доста по-различно естество, не са на елиминации, а в групова фаза и за точки. Лично аз се надявам, че отборът е взел своите поуки от предишните мачове и ще се поздрави с три точки утре.
Определено отборът вече е доста по-добре сработен, тъй като знаете- през лятото привлякохме доста нови футболисти. Времето, в което работим заедно - във всеки един ден, ни дава нужното самочувствие, нужната сработеност. А и в предишните два мача, когато играхме пак с Ференцварош, не разполагахме с всичките си футболисти", добави наставникът.

След гостуването в Унгария разградчани приемат Левски, който е на точка зад тях в класирането на Първа лига.

"И двата мача са еднакво важни. Но нека първо приключи мачът с Ференцварош, тогава ще мислим за мача с Левски. Може би и при Ференцварош се наблюдава лек възход, тъй като както казах времето, в което работят, дава по-добър синхрон и при двата отбора. Унгарците и ЦСКА (Москва) имат коренно различен начин на игра. И е нормално подходът ни да бъде по-различен", завърши младият специалист.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна