Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Банката HSBC може да съкрати до 10 000 служители с цел намаляване на разходите

Голямата банка HSBC Holdings Plc. планира мерки за съкращаване на разходите, които биха могли да доведат до уволнението на 10 000 служители, съобщава "Файненшъл таймс", позовавайки се на лица, запознати с въпроса.

Това може да окаже доста по-драстично намаляване на персонала на британската банка, след като през август тя съобщи, че се очакват съкращения на около 4000 нейни най-вече високоплатени служители след напускането на изпълнителния директор Джон Флинт.

Според "Файненшъл таймс" новият кръг на уволнения отново ще бъде насочен към високоплатени служители, като се предполага, че мнозинството съкращения ще дойдат от Европа, тъй като временно изпълняващият длъжността главен изпълнителен директор Ноел Куин изглежда иска да направи промени в работната сила на компанията за финансови услуги, наброяващата 238 хиляди служители в глобален план, на фона на търговската война и притесненията около Брекзит.

Банката HSBC се стреми да увеличи печалбите чрез намаляване на разходите и увеличаване на своя фокус върху растежа на азиатския си бизнес.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени