Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Белият дом потвърди, че търговските преговори САЩ - Китай ще бъдат подновени в четвъртък

Търговските преговори на високо равнище между САЩ и Китай ще продължат тази седмица във Вашингтон, потвърди в понеделник Белият дом.

"Под ръководството на президента Доналд Тръмп, търговският представител на САЩ Робърт Лайтхайзър и министърът на финансите Стивън Мнучин ще приветстват китайската делегация, ръководена от вицепремиера Лю Хъ за продължаване на търговските преговори между двете страни, започващи на 10-и октомври 2019-а година", заяви прес-секретарят на Белия дом Стефани Гришам.

Тя добави, че "двете страни ще се стремят да надграждат разговорите на ниво заместник от последните седмици", като разговорите ще се съсредоточат върху шест основни теми като "принудителния трансфер на технологии, правата върху интелектуалната собственост, услугите, нетарифните бариери, селското стопанство и правоприлагането".

В официалното изявление не се очертава кога може да се очаква приключване на разговорите, но се предполага, че преговорите ще продължат най-малко два дни (в четвъртък и петък).

По-рано агенция Блумбърг съобщи, че Пекин не желае да сключи по-всеобхватно търговско споразумение с Вашингтон и ще се стреми "да стесни" обхвата на предстоящите преговори.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени