Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Джокович спечели 14 поредни сета в Шанхай

Новак Джокович е на четвъртфинал в Шанхай.
Снимка: БТА

Световният №1 Новак Джокович се класира на четвъртфиналите на турнира по тенис за мъже в Шанхай от псериите Мастърс 1000.

Сърбинът победи със 7:5, 6:3 американеца Джон Иснър. Следващият съперник на четирикратния шампион, който преследва 34-а титла от сериите, ще бъде излъчен от двубоя между гръка Стефанос Циципас и поляка Хуберт Хуркач.

Джокович показа превъзходна форма в срещата с американския майстор на сервиса и спечели мача в рамките на 74 минути. Сърбинът изчака търпеливо шанса си за пробив и стигна до такъв в 12-ия гейм на първия сет за крайното 7:5, а във втория започна с успех на собствен сервис и брейк за 2:0. Иснър така и не може да отговори и Джокович завърши мача с гейм на нула, печелейки 14-ия си пореден сет на турнира в Шанхай.

32-годишният белградчанин завърши с девет аса, колкото постигна и Иснър. Но Ноле успя да спечели 88 процента от точките при разигран първи сервис, докато при американеца процентът беше само 58.

В друг мач от днес 11-ият поставен италианец Матео Беретини отстрани №8 в схемата Роберто Баутиста Агут от Испания със 7:6(5), 6:4 в равностоен мач, продължил почти 2 часа.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени