Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Зверев е на полуфинал, въпреки че Федерер отрази 5 мачбола

| обновено на 11.10.19 в 17:51

Александър Зверев се класира на полуфиналите на Мастърс 1000 турнира по тенис в Шанхай, след като отстрани втория в схемата Роджър Федерер в драматичен двубой.

Петият поставен германец надделя с 6:3, 6:7(7), 6:3 след два часа игра, като пропиля пет мачбола, но реализира шестия.

Саша стигна до точка за пробив в шестия гейм на срещата и я реализира след топка в аут на Маестрото. При 5:3 германецът сервира безмилостно за сета, като спечели гейма на нула и завърши частта с петия си ас.

Федерер заигра по-агресивно в следващия сет и проби за 2:0, след като пусна отлична къса, която затрудни максимално съперника му, който изкара топката в аут. Зверев се амбицира и тутакси направи рибрейк, след като размина швейцареца на мрежата. Саша продължи да играе почти безгрешно и проби отново за 6:5 с великолепен минаващ удар. След това немецът сервираше за място на полуфинала и поведе с 40:0. Рекордьорът по титли от Големия шлем отказа да се предаде, спаси трите мачбола и върна пробива.

В последвалия тайбрек размяната на полетата дойде при 3:3 точки. 38-годишният Федерер спаси още два мачбола и после изравни сетовете с великолепен сервис.

В заключителната част 22-годишният Зверев показа, че психически не е разколебан и проби за 2:0 след сбъркано воле на съперника. В четвъртия гейм Саша имаше още две поредни възможности за брейк, но Федерер ги отрази и взе подаването си. При 5:3 германецът сервираше отново за победата. Той поведе с 40:15 и реализира общо шестия мачбол, след като минаващият удар на Маестрото излезе в аут.

Саша завърши с 43 печеливши удари (17 аса) при 23 непредизвикани грешки. Федерер записа 21 уинъра (3 аса) и 21 грешки.

Зверев очаква в следващия кръг Матео Беретини, който отстрани Доминик Тийм със 7:6(7), 6:4.. 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна