Eмисия новини
от 20.00 часа

Петер Атлмайер: Не са необходими стимули за засилване на германската икономика

Петер Алтмайер, министър на икономиката на Германия
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Германският министър на икономиката Петер Алтмайер заяви във вторник пред телевизия ZDF, че немската икономика не се нуждае от стимули, а от по-ниски данъчни ставки и намаляване на бюрокрацията, за да отстрани настоящите икономически слабости, причинени от автомобилната индустрия.

"Ето защо не се нуждаем от стимулиращ пакет, но имаме нужда от повече Лудвиг Ерхард (считан за създател на социалното пазарно стопанство и творец на следвоенното германско икономическо чудо). Трябва да сме готови да намалим бюрокрацията. Трябва да сме готови да намалим данъците, за да могат тези средства да бъдат реинвестирани от компаниите", посочи Алтмайер, като се позова на неговия предшественик, който силно вярваше в икономическия либерализъм.

Министърът на икономиката добави, че средната класа трябва да бъде облекчена и "данъчният таван не трябва да бъде по-висок от 25% за тази социална група".


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт.
Още от