Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сестри Стоеви продължават в Париж след обрат

Габриела (на мрежата) и Стефани Стоеви стигнаха до осминафиналите в Париж.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Габриела и Стефани Стоеви започнаха успешно участието си на големия турнир по бадминтон в Париж, който е от категория Супер 750 и е с награден фонд 750 000 долара.

В двубой от първия кръг на двойки в зала „Пиер дьо Кубертен“ те направиха обрат срещу тайландките Путита Сузаджиракул и Сапсири Теаратаначай и спечелиха със 17:21, 21:10, 21:17 след 64 минути игра.

Мачът започна равностойно. Първата почивка дойде при 11:10 точки за азиатките. После те стигнаха до 20:17 и реализираха още първата си възможност да спечелят гейма, който продължи 22 минути.

Във втората част десетите в световната ранглиста българки поеха инициативата от самото начало. Закономерно паузата дойде при 11:6 за сестра Стоеви. Хасковлийките продължиха да увеличават преднината си и дадоха само 10 точки на съперничките в гейма.

Заключителната част вървеше точка за точка. След това Габриела и Стефани натрупаха аванс и на паузата водеха с 11:7. Българките устояха на офанзивата на №16 в ранглистата. При 20:16 те имаха вече четири мачпойнта и реализираха втората си възможност.

Така Стоеви записаха втора победа над Сузаджиракул и Теаратаначай в петия мач помежду им.

На осминафиналите българките очакват №3 в схемата Мисаки Мацумото и Аяка Такахаши (Япония).


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна