Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Барселона, Наполи и Ливърпул с важни победи като гости в Лигата

Луис Суарес стреля към вратата на Славия (Прага).
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Съставът на Барселона стигна до трудна, но важна победа- 2:1 при гостуването си м Прага на отбора на Славия  и със 7 точки оглави класирането в група „F“ на Шампионската лига. В другата среща Интер се наложи с 2:0 над Борусия (Дортмунд) и регистрира първи успех и вече има 4 точки. Със същият актив е и Борусия, а Славия остава с 1.

Срещата в Прага започна по най-добрия начин за каталунците, които излязоха напред в резултата още в 3-ата минута с гола на Лионел Меси. За аржентинската суперзвезда това е първо попадение в Лигата през кампанията. Той напредна сам, направи двойно с Артур и след това прониза вратаря Онджей Коларж.

След това обаче чехите вдигнаха оборотите и създадоха истински проблеми за вратаря Тер Щеген, който трябваше да се намесва при опасните удари на Лукаш Масопуст и Петер Шевчик. Натискът им продължи след почивката и те стигнаха до равенство 1:1 в 50-ата минута с гол на Ян Боржил, който завърши чудесна атака на Масопуст. Но радостта на домакините трая кратко и те сбъркаха много лошо в наказателното поле в 57-ата минута, когато нигерийският им атакуващ полузащитник Питър Орладеджи Оляника си вкара автогол.

В Милано срещата ще остане в историята на клуба с дебюта на Себастиано Еспозито, който се появи на терена в 62-ата минута на мястото на Ромелу Лукаку. Еспозито е роден на 2-и юли 2002-а година, играе като нападател и става най-младият играч на тима в Шампионската лига (или КЕШ) от Джузепе Бергоми насам.

Лаутаро Мартинес откри за домакините в 22-ата минута, след като отбеляза след подаване на Стиън де Фрай. Джейдън Санчо можеше да вкара за гостите в края на първото полувреме, но Ханданович спаси вратата на Интер. В 82-ата минута Лаутаро Мартинес пропусна дузпа, като заслугата е на вратаря Роман Бюрки, който майсторски спаси. Минута преди края обаче той нямаше този късмет, когато Антонио Кандрева вкара за 2:0 след подаване на Марсело Брозович.

Наполи и Ливърпул постигнаха важни победи като гости в група „Е“ и се очертаха като фаворити за класиране по-напред в Шампионската лига. Неаполитанците измъкнаха успех с 3:2 при гостуването на Ред Бул Залцбург, а Ливърпул разгроми с 4:1 белгийския Генк.

Домакините от Залцбург на два пъти успяха да заличат преднината на Наполи, но в крайна сметка попадението на Лоренцо Инсине в 73-ата минута се оказа победно. Така те събират 7 точки и оглавяват групата. Иначе Дрийс Мертенс вкара първите два гола за тях, докато два гола за Ред Бул заби норвежката сензация Ерлинд Холанд.

Мохамед Салах пробива през защитата на Генк.

Алекс Окслейд-Чембърлейн вкара на два пъти за Ливърпул, който победи  белгийския шампион Генк с 4:1. Още във 2-ата минута той откри резултата след атака на Фабиньо, а 12 минути след началото на второто полувреме покачи на 2:0 след комбинация с другия бразилец в предни позиции Роберто Фирмино.

В последните 12-13 минути на мача Мохамед Салах и Садио Мане си размениха асистенции, като първо сенегалецът вкара за 3:0. Египетското крило добави 4-и гол във вратата на Гаетан Коуке, а само минута по-късно- в 88-ата минута Стивън Одей намали на 1:4 след подаване на новата белгийска звезда Диумерси Н'Донгала.

По време на мача български фенове на "червените" издигнаха родния трибагреник с лозунг: "Ние не сме расисти!". 



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна