Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ясни са участниците в младежкия тенис мастърс

Участниците във финалите в Милано.
Снимка: ATP Tour

Определени са осемте участници в заключителния турнир на най-добрите млади тенисисти до 21 години, съобщиха от Мъжката тенис асоциация. Състезанието с официално наименование Next Gen ATP Finals ще се проведе в Милано от 5 до 9 ноември.

Последни се класираха за финалите трима човека. Това са Миомир Кецманович от Сърбия, Юго Юмбер от Франция и шведът Микаел Юмер.

„Уайлд кард“ от организаторите получи 18-годишният италианец Яник Синер.

Останалите четирима участници в зала „Алианц Клауд“ са австралиецът Алекс де Минор, канадецът Денис Шаповалов, американецът Франсис Тиафо и норвежецът Каспер Рууд.

Стефанос Циципас от Гърция съмо имаше право да участва на младежкия мастърс, но се класира за финалите на АТР в Лондон (10-17 ноември) и ще играе там. А канадецът Феликс Оже-Алиасим получи контузия в левия глезен и се отказа в последния момент.

Третото издание на турнира в Милано ще има много иновации в правилата. Мачовете ще са във формат 3 от 5 сета до 4 гейма с тайбрек при 3:3. Ще се играе по правилото „Но-ад“, което означава, че при 40:40 геймът се печели от тенисиста, взел следващата точка.

По време на срещите ще има „електронни линии“ с използването на „ястребово око“, т.е. няма да има съдии на линии. Освен това тенисистите ще могат да получават съвети от треньорите си чрез слушалки.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна