Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Селекционерът: Не е време за експерименти, трябва да използваме шанса си през март

Георги Дерменджиев
Снимка: БГНЕС




Новият национален селекционер на България Георги Дерменджиев даде първата си пресконференция на този пост в централата на БФС в Бояна. Той беше с помощниците си Неделчо Матушев, Елин Топузаков и Любомир Шейтанов.

“Шансът, който ни се отваря през март (в плейофите за Евро 2020) трябва да го използваме максимално. По моя преценка нямаме право на експерименти. Едни искат подмладяване, други искат с по-опитни играчи. Аз казвам, че не е време за експерименти. Трябва да направим максималното, да подобрим психологическото състояние на играчите. Важното е да уважаваме играчите, които имаме, да бъдем реалисти и да подкрепяме тези момчета, за да дадат максимума от себе си", започна 64-годишният наставник.

"Да бъдеш треньор на България е много голяма чест. Ние като българи трябва да си подкрепяме отбора. Вярно е, че има много трудни моменти, но имам надежда и вярвам, че момчетата могат да дадат повече от това, което виждахме досега. Важен момент е кои хора ще бъдат повикани. Ще ги видите, но аз мисля, че това трябва да са играчи, които могат да бъдат лидери, да помогнат до известна степен обстановката да бъде изчистена", обясни Дерменджиев.

За контролата с Парагвай на 14 ноември и евроквалификацията с Чехия на 17 ноемви той щял да повика футболисти, за които мисли, че ще бъдат най-подходящите. Но всичко било насочено към двубоите през март догодина. 

"БФС има най-малка вина за състоянието на българския футбол. В миналото сме имали много таланти, класирали сме се на големи форуми. И вероятно пак ще се случи, но периодът е такъв. Кажете ми имаме ли талант в последните 10 години, който да играе някъде на високо ниво? Всеки на 16-17 години иска да излезе някъде, да си намери отбор, да го видят. Търсят се мениджъри, а и самите родители търсят клубове. Но има много пропуски във футболното развитие, темата е дълга, завърши селекционерът.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна