Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шарди прекъсна серия на Медведев, Димитров отново на корта днес

Жереми Шарди продължава в Париж
Снимка: ЕПА/БГНЕС

32-годишният французин Жереми Шарди поднесе голямата сензация на Мастърс 1000 турнира в Париж,

Той отстрани поставения под №4 в схемата Даниил Медведев от Русия след обрат с 4:6, 6:2, 6:4 след 2 часа и 6 минути игра.

Французинът направи три пробива от пет възможности и само веднъж се пропука на собствения си сервис. Той поведе с 2-1 в мачовете с Медведев. В следващия кръг Шарди ще спори с Кристиан Гарин или Джон Иснър.

Медведев за първи път след Уимбълдън не успя да стигне до финал на турнир, в който участва. Той записа победи на мастърсите в Шанхай и Синсинати и турнира в Санкт Петербург и загуби във финалните срещи на Ю Ес Оупън, Монреал и Вашингтон. 

Руснакът също така пропусна възможността да стане първият играч, който печели 60 мача през сезон 2019. Сега той има 59 победи, а за да стане трета ракета в света, трябваше да стигне до финала в Париж. 

Шарди пък прекъсна серия от 10 загуби срещу играчи от Топ 10. За последно той бе правил това през март миналата година, когато отстрани първата ни ракета Григор Димитров в Маями.

Българинът излиза днес на корт №1 в зала "Акорхотелс Арена" в двубой от втория кръг срещу №12 в схемата Давид Гофен от Белгия, когото е побеждавал седем пъти от осем двубоя на ниво АТР Tour. Двубоят се очаква да започне не преди 15 часа наше време. Срещата е трета в програмата, която започва в 12:00 часа и ще стартира след мача Денис Шаповалов - Фаебио Фонини.

Шампионът от финалите в Лондон през 2018 година Александер Зверев направи сериозна крачка към класиране за турнира в зала "О2" от 10 до 17 ноември.

Германецът победи с лекота Фернандо Вердаско от Испания с 6:1, 6:3 и се класира за третия кръг. Така Зверев има вече актив от 2945 точки в класацията "Рейс ту Лондон" и е на седмото място, което е предпоследното за финалите.

Днес започват участието си и първите двама в световната ранглиста. Новак Джокович ще играе срещу "щастливия губещ" от квалификациите Корентен Муте от Франция около 17:30 - 18:00 часа на централния корт. В първи мач от вечерната сесия от 19:30 часа пък Рафаел Надал се изправя срещу участващия с "уайлд кард" представител на домакините Адриан Манарино.




БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна