Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Гугъл" купува за 2,1 млрд. долара компанията за смарт часовници Fitbit

Технологичният гигант "Гугъл" (Google LLC) обяви в петък, че e постигнал окончателно споразумение за закупуване на компанията за смарт часовници Fitbit за 2,1 млрд. долара в брой, или по $7,35 за акция.

"Вярваме, че тази технология ви помага през целия ден, когато имате нужда. Подходящите за носене устройства, като смарт часовници и проследяващи фитнес гривни, правят точно това“, заявиха от "Гугъл".

"Fitbit е истински пионер в индустрията и създаде ангажиращи продукти, опит и жизнена общност от потребители. Работейки в тясно сътрудничество с екипа на Fitbit и обединявайки най-добрият iзкуствен интелект, софтуер и хардуер, можем да помогнем за стимулиране на иновациите в преносимите устройства и за създаване на продукти, от които да се възползват още повече хора по света", посочи технологичният гигант.

Сделката подлежи на одобрение от акционерите на Fitbit, както и от регулаторните органи на САЩ. Двете компании отбелязаха, че очакват сделката да приключи през 2020 година.

Самата сделка идва след няколко трудни години за производителят на смарт гривни и часовници, който беше подложен на натиск с оглед на конкуренцията на Apple Watch.

След новината акциите на Fitbit поскъпват с над 16% към $7,2 за акция, докато тези на компанията-майка на Google - Alphabet Inc. с 0,85%. Акциите на Fitbit приключиха вчерашната търговия с ръст от 24% в рамките на настоящата година, но въпреки това бяха с цели 70% под тяхната цена от $ 20 за акция при излизането има  на борсата през 2015-а година.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна