Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кандидатът на БСП Станислав Владимиров с окончателна победа в Перник

| обновено на 04.11.19 в 13:00
На балотаж за кмет на Перник бяха кандидатът на ГЕРБ Вяра Церовска (вляво) и Станислав Владимиров – БСП.

БСП печели балотажа в Перник. При обработени 100% от секционните протоколи, кандидатът на социалистите Станислав Владимиров печели кметското място с почти 3% пред досегашния кмет Вяра Церовска от ГЕРБ.

"Направихме много различна и енергична кампания", каза Владимиров и заяви, че един от основните му приоритети ще бъде създаването на по добри условия за стопанска дейност в общината.

"Ние сме в икономическия пръстен около София и инвестиционнияt интерес, който виждате, е огромен, който е в нашата столица. Малки скромни общини като Божурище и Елин Пелин се развиват с много бързи темпове в икономически план. Има огромни възможности пред Перник за по-добра стопанска дейност, която ще даде по-голяма възможност и перспективи пред нашия град", коментира Владимиров.

В предаването "12+3" той посочи, че кампанията му е била евтина, но ефективна:

"Кампания с много млади хора, кампания изключително на терен. Не разполагахме с огромния ресурс на нашия опонент. Но имахме енергията и волята да обиколим всяко кътче в нашата община, да достигнем до колкото се може повече хора, да чуем колкото се може повече хора и това даде резултат".

За опонента си Вяра Церовска, Владимиров изказа мнение: "Церовска е уважаван лекар, добър човек, но за съжаление липсата на достатъчно административна подготовка направи така, че силният зам.-кмет Владислав Караилиев реално да управлява общината през тези 4 години. Караилиев е изключително агресивен и арогантен политик и в кампанията неговата агресивност и арогантност, заплахите, които отправи включително към наши симпатизанти, доведе до вот в наша посока".

Новият кмет на Перник обеща открито и честно управление. Първите му стъпки в общината ще започнат с одит на финансите. 

Цялото интервю чуйте в звуковия файл. 
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна