Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изтеглиха жребия за младежкия мастърс

Алекс де Минор
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Осемте най-високо класирани млади тенисисти на възраст до 21 години бяха разпределени в две групи, през които ще преминат в Милано по пътя към трофея за младежките финали на ATP - Next Gen ATP Finals

Алекс де Минор от Австралия е първи поставен и водач на група "А", докато американецът Франсис Тиафо е лидер на група "Б".

При Де Минор са още Каспер Рууд (Норвегия), Миомир Кецманович (Сърбия) и влезлият на мястото на Денис Шаповалов Алехандро Давидович Фокина (Испания). В карето при Тиафо са Юго Юмбер (Франция), Микаел Юмер (Швеция) и получилият "уайлд кард" италианец Яник Синер.


Играчите от двете групи ще играят всеки срещу всеки, а към полуфиналите ще продължат по двама от всяка група. Де Минор е най-високо класираният от тях, като заема №18 в ранглистата. Никога досега той не е играл с някой от тримата си съперници в груповата фаза. 

Турнирът започва официално във вторник с мачовете Рууд - Кецманович, Де Минор - Давидович Фокина, Юмбер - Юмер и Тиафо - Синер. Срещите се играят във формат три от пет сета до четири гейма и с правилото "но ад".



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна