Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Определиха състава за евроквалификациите с Исландия и Словения

Българките започват квалификациите с гостуване на Исландия.
Снимка: БФБаскетбол

Старши треньорът на националния отбор за жени Стефан Михайлов избра 14-те момичета, които ще се готвят за предстоящите през ноември първи срещи от квалификациите за Европейско първенство с Исландия и Словения. Нашите гостуват на  скандинавките на 14 ноември и са домакин на Словения на 17 ноември.

Тимът ще започне тренировки още в събота, 9 ноември. В неделя, в 18:30 в зала „Универсиада“ се очаква към тима да се присъединят играещите във Франция и Германия съответно Ива Костова и дебютантката Христина Тютюнджиева. В тяхно отсъствие в заниманията ще се включи младата Константина Какогияни, която прави много силен сезон с екипа на Септември 97. 

Дебют в женския национален отбор ще направи и Изгряващата звезда на 2018 г. Ивана Николова от Славия, а също – представящата се силно в мачовете на Монтана 2003 – Евгения Нацкина.

Ето и съставът, който стартира подготовка за мачовете през ноември:

Виктория Стойчева, Карина Константинова, Гергана Иванова, Константина Какогиани, Теодора Динева, Виолина Кочева, Ива Костова, Христина Иванова, Радостина Димитрова, Ивана Николова, Димана Георгиева, Евгения Нацкина, Габриела Костова, Христина Тютюнджиева.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна