Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хавиер Агире ще спасява Леганес от изпадане

Хавиер Агире (в средата) ще води Леганес.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Мексиканският наставник Хавиер Агире ще поеме Леганес за остатъка от сезона след уволнението на аржентинеца Маурисио Пелегрино, обявиха от клуба от Ла Лига.

„Леганес и мексиканският старши треньор Хавиер Агире Онаиндия постигнаха споразумение, в което наставникът да застане начело на клуба до края на кампанията“, се казва в изявление на английски на официалния сайт. Задачата на 60-годишния специалист ще бъде да спаси Леганес от изпадане.

„Пепинерос“ имат едва един успех в 12 срещи през настоящата кампания и са на дъното в класирането със само пет точки в актива си. Това е задача, с която той е добре запознат, след като успешно остави в елита Осасуна и Еспаньол в предишните си престои в Испания. Агире води и отборите на Реал Сарагоса и Атлетико (Мадрид), като има над 350 мача като треньор в Ла Лига.

Той изигра 59 двубоя за Мексико и участва на Мондиала през 1986. По-късно той бе селекционер на националния отбор в два различни периода на световните първенства през 2002 и 2010. За последно той бе начело на Египет за тазгодишното издание на Купата на Африка, но бе уволнен след отпадането от Южна Африка в осминафиналната фаза на надпреварата.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени