Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ферарио Спасов доволен от успеха, Людмил Киров смята, че неяснотата убива Дунав

Ферарио Спасов
Снимка: ПФК Ботев-Пловдив

Старши треньорът на Ботев (Пловдив) Ферарио Спасов логично беше доволен след победата с 2:1 срещу Дунав в Русе в мач от 15-ия кръг на Първа лига.

"Обърка се ситуацията, при която се получи нарушението и Дунав намали резултата. Останахме с човек по-малко, но победата беше крайно необходима за нас, както и за Дунав", призна Спасов.

"След 2:0 за нас имаше доста ситуации пред вратата на противника и трябваше да бъдем доста по-спокойни. Движим се по възходяща линия, доволен съм. Искаме да излезем от статуквото, в което се намираме. Победата може да ни помогне на излезем от тази незавидна ситуация", смята наставникът.

Старши треньорът на Дунав (Русе) Людмил Киров призна, че няма яснота около бъдещето на отбора. 

"Поздравявам моите момчета за старанието. Това не е моят Дунав, който радваше публиката в Русе. Проблемите са много, но не искам да ги коментирам. Вече съм безпомощен. Говорих с футболистите и те не искат да тренират. Но това няма как да се случи, те си имат договори. Трябва да влезе човек "хикс", който да каже ще съществува ли Дунав. Неяснотата убива футболистите. Това е голяма мъка. 70-80 процента от момчетата са в Дунав заради мен и аз ще бъда последният, който ще си тръгна от клуба", каза Киров.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени