Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кирил Десподов дари 118 топки на три школи

Кирил Десподов с деца от трите школи.
Снимка: БФС

Футболист номер едно на България за 2018 година Кирил Десподов продължи благородната традиция победителите в анкетата на спортните журналисти да подаряват футболни топки на детско-юношески школи.

Навръх 23-ия си рожден ден нападателят на Щурм (Грац) покани деца от трите клуба, формирали го като играч у нас - Перун (Кресна), Литекс (Ловеч) и ЦСКА София. Те получиха общо 118 топки - точно толкова, колкото представители на медиите гласуваха за Десподов в миналогодишната анкета.

"Това е най-малкото, което мога да направя, за да се отблагодаря на отборите, които са ме изградили. Надявам се тези млади таланти да надминат мен, а и не само мен", заяви голмайсторът преди началото на подготвителния лагер на националния отбор за двубоите с Парагвай и Чехия.

Десподов се надява отново да играе в един отбор с Николай Бодуров, който е пред раздяла с ЦСКА заради конфликт с ръководството на клуба.

"Следя всичко в ЦСКА. Пожелавам им успех, това е отборът на моето сърце. Дано един ден да завърша кариерата си в ЦСКА. Сега се чувствам много добре в Щурм, адаптирах се. Първенството е интересно. Ще се радвам отново да се съберем с Бодуров. Шегувахме се с Нестор Ел Маестро, че трябва да вземем Бодуров при нас. Той има проблеми с ЦСКА, а е уникален футболист и и заслужава да играе на високо ниво", коментира Кирил Десподов пред репортери на базата в Бояна.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна