Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рафа призна, че е играл слабо, но няма да се откаже

Надал призна, че е играл слабо и не се оправда с разтежението.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Световният номер едно в тениса Рафаел Надал заяви, че няма здравословни проблеми и причина за загубата му от Александър Зверев на заключителния турнир на АТР в Лондон снощи е недостатъчно добра игра. Испанският левичар отстъпи на действащия шампион с 2:6, 4:6.

"Нямам никакви оплаквания от физическото ми състояние. Нямах болки в корема. Това е единственият позитивен момент, ако трябва да съм честен. Надявам се да продължи да е така, тъй като не мога да тренирам много и да натоварвам тази част от тялото ми. Физическото състояние не се явява оправдание. Единственото оправдание е, че не бях достатъчно добър. Запазвам позитивната си настройка. Готов да се боря, което срещу Зверев не се получи. Знаех, че няма да бъда готов на 100% в план усещане, движение, увереност в себе си и удари по топката. Затова ми бе нужен борчески дух, но не стана", заяви Надал. 

Утре той ще играе с руснака Данийл Медведев, който загуби вчера от Стефанос Циципас в група "Андре Агаси".

По време на пресконференцията прехвърчаха искри.

Италианският журналист Убалдо Сканагата попита Надал дали не е загубил концентрация покрай сватбата си с Мери. Испанецът реагира остро "Това сериозен въпрос ли е или е шега?" преди да повтори за пореден път, че връзката му е дългогодишна.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна