Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пазарите на акции на Уолстрийт флиртуват с рекордни върхове преди важна реч на Тръмп

Американските акции поскъпват в началото на търговията във вторник, като основните фондови индекси се търгуват недалеч и дори в нови рекордни нива преди очакваната с голям интерес реч на президента Доналд Тръмп малко по-късно през деня.

Тръмп ще дискутира търговската политика на САЩ в рамките на Икономическия клуб на Ню Йорк, като инвеститорите се надяват на позитивна реч по отношение на търговските преговори САЩ-Китай и предстоящото подписване на "първата фаза" от едно по-всеобхватно търговско споразумение. Изказването на Тръмп ще започне около 19:00 часа българско време, когато могат да се очакват и по-резки движения на Уолстрийт.

Преди това доста важно за посоката на фондовите борси изказване индексът DJIA нараства с 0,25% към 27 754 пункта с поглед към рекорден връх около 27 774,67 пункта от 7-и ноември.

Широкият индекс S&P500 нараства с 0,5% към нов исторически връх от 3102,61 пункта, а технологичният Nasdaq Composite - с 0,55% към нов рекорден връх от 8 511,91 пункта.

Подкрепа за днешното възходящо движение оказват непотвърдени информации, че Тръмп ще отложи с още шест месеца решението за налагане на високи мита върху вноса на европейски автомобили и на части за тях. Настоящият срок за това решение, който вече беше удължен с шест месеца, изтича в сряда (13-ти ноември).


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени