Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БФС представи благотворителен шал

благотворителният шал
Снимка: БФС

Футболът е игра, равна за всички, независимо от тяхната раса, пол или религия. С това послание Българският футболен съюз представи "The Scarf of Respect" - фенски шал, средствата от чиято продажба ще отидат за борбата с дискриминацията в спорта.

Създаването на този благотворителен продукт е част от редица стъпки, които БФС ще предприеме като реакция срещу случилото се по време на европейската квалификация между България и Англия на 14 октомври.

Артикулът е пуснат в продажба преди днешния мач на националите срещу Парагвай, който започва в 19:00 часа на Националния стадион "Васил Левски".

Традиционно футболните шалове показват принадлежността към определен клуб - "The Scarf of Respect" показва любовта към играта, равна за всички. Шалът е вдъхновен от цветовете на българското знаме, но посланието е универсално - във футбола няма място за дискриминация от какъвто и да е характер.

"The Scarf of Respect" беше представен с фотосесия, в която се включиха капитанът на националния отбор Ивелин Попов, нападателите Марселиньо и Божидар Краев, вратарката на женския национален отбор Виктория Димова, футболисти от юношеския тим, фенове и служители от Национална футболна база "Бояна".


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна