Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нови осем мача от евроквалификациите се играят в петък

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Нови осем срещи от три групи на квалификациите за Евро 2020 предстоят днес и след тях ще бъдат ясни имената на още отбори, които се класират.

В група "D" Швейцария приема Грузия и се нуждае от задължителна победа, за да запази шансове. "Кръстоносците" са на точка зад лидерите Ейре и Дания. Швейцария вече се наложи с 2:0 в Тбилиси, а Грузия ще играе само за честта си.
Задачата на Дания изглежда още по-лесна. "Червеният динамит" има гарантирано участие на плейофите, но се цели в директно класиране. Тя може да стане факт още днес при очаквания успех срещу Гибралтар в съчетание с евентуална загуба на Швейцария.

В група "F" водачът Испания посреща Малта, след като още през октомври се класираза еврофиналите. Възловият мач е Румъния - Швеция, който се явява пряк дуел за второто място. Румънците ще загубят шансовете си при загуба в Букурещ, а подобен изход от срещата ще означава, че "тре крунур" си гарантира място на Евро 2020. Равенството ще запази интригата до последния кръг и ще позволи на Норвегия също да се намеси в битката за втората позиция. Норвежците изостават с 4 точки от шведите и 3 от румънците, но днес ще стопят разликата с поне един от двата тима, ако победят у дома Фарьорските острови.

В група "J" Италия вече се класира и със сигурност ще завърши на първо място. "Скуадра адзура" ще гостува на Босна и Херцеговина, като мачът в Зеница е от огромна важност за домакините. Те са на 4-а позиция, но още имат крехки надежди за класиране. За целта се нуждаят от задъжлителна победа и в същото време ще се надяват Финландия да сбърка у дома срещу Лихтенщайн. Финландия държи съдбата си в сосбствените си ръце и с победа днес може да си гарантира място на еврофиналите за първия път в своята история. В ранния мач от групата Армения излиза срещу Гърция. Арменците са в ситуацията на Босна и Херцеговина - трябва им победа и в същото време грешна стъпка на Финландия, за да останат в играта. Гърция няма шансове за класиране. 

Квалификации за Евро 2020, IX кръг, от 21:45 часа:

Група "D":

Дания - Гибралтар

Швейцария - Грузия


Група "F":

Норвегия - Фарьорски острови

Румъния - Швеция

Испания - Малта


Група "J":

Армения – Гърция (от 19:00 часа)

Финландия – Лихтенщайн (от 19:00 часа)

Босна и Херцеговина – Италия.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна