Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Два медала за България в първия ден на мемориала на Наим Сюлейманоглу

Мая Иванова спечели бронз
Снимка: БФВТ

Два бронзови медала в двубоите завоюваха българските щангисти на започналия днес първи мемориален турнир в памет на родения в България трикратен олимпийски шампион Наим Сюлейманоглу, съобщиха от нашата федерация по вдигане на тежести.

На подиума в южния турски град Газиантеп първа от българките при най-леките в категория до 49 кг излезе Даниела Пандова. Тя спечели бронз в двубоя със 158 кг, плюс бронзовите отличия в отделните движения с 67 кг изхвърляне и с 91 кг изтласкване.

По същия начин три трети места извоюва втората ни представителка Мая Иванова. В категория до 55 кг тя събра двубой 174 кг (75 кг изхвърляне и 99 кг изтласкване).

По-късно днес на подиума излиза и Стоян Гроздев в кат. до 67 кг.

"Турнирът е много силен, като малко световно първенство. В Газиантеп пристигнаха щангисти от 28 държави, надпреварата е олимпийска квалификация," заяви старши треньорът на националните отбори Иван Иванов, олимпийски шампион от Барселона 1992.

Утре, събота, в кат. до 81 кг се очакват изявите на европейския шампион и бронзов медалист от световното тази година Божидар Андреев, а българското участие ще завърши в неделя с опитите на Васил Господинов в кат. 109 кг.

Даниела Пандова

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна