Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Марадона размисли и остава начело на Химнасия

Марадона остава в Химнасия.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Аржентинската легенда Диего Марадона обяви решението си да се завърне начело на местния тим от Суперлигата Химнасия два дни след напускането си.

„Изключително щастлив съм да обявя, че ще остана начело на Химнасия“, написа той в социалните мрежи, отбелязвайки, че причината за промяна в решението му се крие в това, че „най-накрая се обединихме на политическа основа в клуба“.

Марадона обяви по-рано, че не е склонен да остава в аржентинския клуб, след като президентът на клуба от Ла Плата Габриел Пелегрино – човекът, който го върна обратно в Аржентина, се оттегли от кандидатурата си за преизбиране на поста следващата събота. Въпреки това, хиляди привърженици излязоха пред сградата на ръководството с искания той да се върне обратно в клуба.

59-годишният бивш капитан и треньор на Аржентина пое Химнасия в началото на септември, когато отборът се намираше на последното 24-о място в първенството. „Надявам се, че ръководителите на клуба ще подсилят клуба така, както ми обещаха“, заяви още Марадона.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!