Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Габриела и Стефани Стоеви спряха на четвъртфиналите

Габриела (вляво) и Стефани Стоеви спряха на четвъртфинал.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Българките Габриела и Стефани Стоеви отпаднаха на четвъртфиналите на двойки на турнира по бадминтон в Гуангжу, Южна Корея, който е от категория Супер 300 и с награден фонд 200 хиляди долара.

Сестрите отстъпиха на петите поставени представителки на домакините Шин Сюн Чан и Ли Со Хи с 10:21, 20:22 след 45 минути игра.

Задължителната пауза в средата на първия гейм дойде при 11:3 за азиатките. После те стигнаха до 20:8. Стоеви отразиха два гейм пойнта, но при третия капитулираха след 15 минути.

Втората част беше значително по-равностойна. Почивката беше при резултат 11:9 за южнокорейките. Веднага след това европейските шампионки от 2018 г. поведоха за първи път в мача при 13:12.Играта продължи точка за точка и премина през няколко равенства. Шин и Ли стигнаха до мачпойнт при 20:19, но Стоеви вкараха частта в продължения – 20:20. При втория мачпойнт за съжаление азиатките успяха.

Единадесетите в световната ранглиста Габриела и Стефани загубиха за трети пореден път от тези сдъпернички в рамките на по-малко от месец.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна