Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Собственикът на "Луи Вюитон" изпревари Бил Гейтс като втория най-богат в света

Бернар Арно, собственик и изпълнителен директор на LVMH
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Собственикът и изпълнителен директор на френската компания за луксозни стоки LVMH Moet Hennessy - Louis Vuitton Бернар Арно се превърна във втория най-богат човек в света, измествайки от тази позиция основателят на "Майкрософт" (Microsoft) Бил Гейтс, според последния списък в реално време на милиардерите на списание "Форбс" (Forbes).

Притежателят на Amazon.com Джеф Безос остава най-богатият човек в света с нетно богатство на стойност от 110,5 млрд. долара. На втора позиция обаче вече изскочи Бернар Арно с богатство от 107,5 млрд. долара, след като акциите на неговата компания LVMH поскъпнаха във вторник с 2,6% спрямо нивата от понеделник в резултат на сделката по придобиване на бижутерската компания Tiffany & Co за 16,2 млрд. долара.

Междувременно богатството на Бил Гейтс се оценява на около 107 млрд. долара непосредствено преди старта на търговията на Microsoft на Уолстрийт.

Тримата най-богати мъже в света са следвани от Уорън Бъфет и Марк Зукърбърг, чиито нетни богатства се оценяват на стойност съответно от $86,3 млрд. и от $74,1 милиарда.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!