Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дибала вкара от фаул за победата на Ювентус

Дибала се радва след гола си.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Аржентинският нападател Пауло Дибала вкара гол от пряк свободен удар от почти невъзможна позиция и Ювентус победи Атлетико (Мадрид) с 1:0 в Торино в мач от петия кръг на груповата фаза в Шампионската лига по футбол. Така италианските първенци спечелиха група "D" и оставиха Атлетико втори.

Ювентус спечели пряк свободен удар малко пред наказателното поле, но и на метър-два пред голлинията. Това обаче не се оказа проблем за Дибала, който изпрати топовен шут покрай стената и топката се оплете в далечния ъгъл на вратата на Атлетико за 1:0 в 45-та минута.

Треньорът на "бианконерите" Маурицио Сари похвали своите футболисти и обясни защо е оставил Роналдо цял мач на терена.

"Изразходихме доста сили в този мач, което е неизбежно за среща от Шампионската лига. Мисля, че всичко ни се получи, но както и в последния мач с Аталанта стигнахме доста трудно до тази победа. Преди всичко проведохме отлично първо полувреме и разчитахме на това. През второто полувреме бях ядосан, тъй като играчите на Ювентус прекалено лесно губеха топката. Възможно е да имаме повече мотивация в Шампионската лига, но това е грешка, тъй като трябва така да се раздаваме във всеки турнир. Кристиано остана на терена през цялото време, тъй като исках да вкара гол, който да му придаде мотивация. Мисля, че физическото му състояние се подобрява. Той с всички сили се опитваше да тренира на пълни обороти. Дибала е играч от световна класа, той се намира в отлична форма и може сам да промени хода на мача", заяви Сари.

В другия мач от групата Байер (Леверкузен) спечели ключови три точки в предпоследния си мач от груповата фаза на Шампионската лига, след като се наложи с 2:0 срещу Локомотив (Москва) като гост. По този начин германците останаха на една точка от Атлетико и в същото време увеличиха преднината си срещу опашкаря Локо на три.

Байер стигна до куриозен първи гол в 11-та минута. Едер опита да изчисти центрирана в наказателното поле топка, но тя срещна крака на Рифат Жемалетдинов и влезе във вратата на руснаците за 1:0 в полза. Свен Бендер пък реши изхода от срещата в Москва в 54-та минута, след като получи пас зад защитата и вкара втория гол с топовен изстрел от воле.

Така германският тим ще има шанс при победа над Ювентус и победа или равен на Локомотив срещу Атлетико, за да играе в осминафиналите на Шампионската лига. Ако пък испанците спечелят точка или три, германците ще играят със сигурност в Лига Европа.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна