Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Дойче банк" продаде на "Голдман Сакс" активи за $ 50 млрд. като част от преструктурирането си

"Дойче банк" (Deutsche Bank) е продала на "Голдман Сакс" (Goldman Sachs) нежелани от активи 50 млрд. долара като част от процеса на своето преструктуриране, съобщи Ройтерс, цитирайки три лица, запознати с въпроса.

Активите, свързани с нововъзникващите дългови пазари, бяха част от звеното на "Дойче банк" за ликвидиране на нежелани ценни книжа, посочиха източниците на Ройтерс, потвърждавайки по този начин по-ранна подобна информация на Блумбърг.

Като част от процеса на основно преструктуриране голямата немска банка прехвърли активи за милиарди в така нареченото свое поделение за освобождаване на капитал, известно и като "лоша банка". Финансовата транзакция с участието на "Голдман Сакс" представлява най-новото действие от поредица продажба на такива активи.

"Лошата банка" на "Дойче банк" съдържаше ливъридж експозиции за 177 млрд. евро (около 195 млрд. долара) в края на третото тримесечие, като водещата немска банка има за цел да намали техния размер до 119 млрд. евро до края на тази година.

"Дойче банк" вече обяви, че е продала пакети от деривати на собствения капитал на три аукциона. Сега тя се опитва да продава по-комплексни дериватни финансови инструменти, което обаче ще отнеме няколко години.

Голямата германска банка също така успя да постигне сделка за прехвърляне на основния си брокерски бизнес на френската BNP Paribas.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна