Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лудогорец може да се класира за следващата фаза на Лига Европа още днес

Лудогорец спечели с 5:1 срещу ЦСКА в Разград.
Снимка: БТА

Днес ще се изиграят срещите от 5-ия кръг в груповата фаза на Лига Европа. Турнирът навлиза в решаваща фаза. Пет отбора вече си осигуриха място на 1/16-финалите. Това са Манчестър Юнайтед, Севиля, Базел, Еспаньол и Селтик. Още 17 други имат шанс да се присъединят към тях в зависимост как се развият днешните двубои. Сред тях е и българският представител Лудогорец.

В група "Н" Еспаньол вече си осигури класирането, а същото може да направи и родният шамипон, ако спечели гостуването срещу ЦСКА (Москва) от 19:55 часа, а Ференцварош загуби в другия мач срещу испанския отбор.

След четвъртия кръг Еспаньол е с 10 точки, Лудогорец е втори с 6 точки, Ференцварош има 5, а ЦСКА е последен с 1 точка. В последния кръг на 12 декември Лудогорец приема унгарците, а Еспаньол е домакин на руския тим.

Двубоят в Москва можете да слушате по „Хоризонт“ с коментара на пратеника Христо Денев.

В група "А" Севиля вече си осигури място напред, а днес шанс да стори същото има и за АПОЕЛ, ако спечели като гост на Дюделанж и в същото време Карабах загуби гостуването си на "Рамон Санчес Писхуан".

В група "В" Копенхаген и Динамо (Киев) са с по 6 точки на върха и ако спечелят днешните си мачове, могат в комплект да си осигурят място на 1/16-финал.

В група "С" Базел вече е сигурен за следващата фаза, а Трабзонспор вече няма шанс да се класира. Битката за второто място ще е между Хетафе и Краснодар, които са с по 6 точки, като никой от тях не може да се класира днес и едва в последния кръг ще имаме пълната картина в групата.

В група "D" Спортинг се нуждае от победа, за да е сигурен за 1/16-финала. ЛАСК Също може днес да си осигури място в следващата фаза, ако победи Розенборг и в другия мач ПСВ Айндховен загуби в Лисабон.

В група "Е" Селтик вече е сигурен за мястото си напред, а ЧФР Клуж също може да се класира, ако не загуби двубоя си срещу Лацио на "Олимпико".

В група "F" Арсенал се нуждае от само една точка срещу Айнтрахт, за да е сигурен за 1/16-финала. Англичаните могат да се класират и при загуба, ако в същото време Стандард загуби от Витория Гимараеш.

В група "G" Йънг Бойс ще стане сигурен участник на 1/16-финала, ако победи Порто. Глазгоу Рейнджърс също може да се класира с победа над Фейенорд, но тук има условието и Порто да не спечели своя мач.

В група "I" Гент се нуждае от точка, за да се класира в следващата фаза. Волфсбург пък може да стори същото с победа над Олександрия, ако в другия мач Сент Етиен не спечели.

В група "J" Истанбул (Б) и Борусия (М) може да се класират в комплект, ако спечелят мачовете си с Рома и Волфсбергер.

В група "К" Брага е на точка от 1/16-финала. Уулвърхамптън също ще се класира с победа или равен, ако Слован не спечели своя мач.

В група "L" Ман Юнайтед е 1/16-финалист, а АЗ Алкмаар може да се присъедини към него с победа или равенство срещу Партизан.

Лига Европа, V кръг:

От 17:50 часа:

Краснодар - Базел

Трабзонспор - Хетафе

Астана - Манчестър Юнайтед


От 19:55 часа:

Йънг Бойс - Порто

Фейенорд - Рейнджърс

Сент Етиен - Гент

Олександрия - Волфсбург

ЦСКА (М) - ЛУДОГОРЕЦ

Ференцварош - Еспаньол

Истанбул ББ - Рома

Волфсбергер - Борусия (М)

Бешикташ - Слован

Брага - Уулвърхамптън

АЗ Алкмаар - Партизан


От 22:00 часа:

Лацио - ЧФР Клуж

Селтик - Рен

Витория Гимараеш - Стандард

Арсенал - Айнтрахт (Фр)

Севиля - Карабах

Дюделанж - АПОЕЛ

Малмьо - Динамо (К)

Лугано - Копенхаген

Спортинг (Л) - ПСВ Айндховен

Розенборг - ЛАСК (Линц).


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна