Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Арсенал освободи Унай Емери

Унай Емери
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Арсенал се раздели с мениджъра Унай Емери, обявиха от клуба. Испанският наставник се задържа начело на „артилеристите" около година и половина, но последните слаби резултати принудиха ръководството да го освободи.

Лондонският отбор е вече 7 мача без успех, което е най-лошата серия за последните 27 години.

„Отправяме най-искрени благодарности към Унай и колегите му, които бяха неудържими в усилията си да върнат клуба да се състезава на нивото, което всички очакваме и изискваме. Пожелаваме на Унай и неговият екип нищо друго, освен бъдещи успехи", пишат от Арсенал.

Временно позицията на мениджър ще изпълнява легендата Фреди Люнгберг. 

"Решението беше взето поради факта, че резултатите и представянето на отбора не са на необходимото ниво. Имаме пълно доверие във Фреди да ни поведе напред. В ход е търсенето на нов треньор, като ще направим допълнително съобщение, когато този процес приключи", допълниха от Арсенал.

Унай Емери беше начело на базирания в Северен Лондон клуб в продължение на 18 месеца, като през миналия сезон той не успя да класира Арсенал за Шампионската лига, докато в настоящата кампания на английската Висша лига отборът заема осмата позиция.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна