Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лионел Меси спечели рекордната шеста награда "Златната топка"

Лионел Меси грабна 6-а рекордна "Златна топка"
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Звездата на Барселона Лионел Меси бе обявен за победител в надпреварата за "Златната топка" за 2019 година - ежегодната награда, връчвана на най-добрия футболист в света от "Франс футбол".

Това е шестият път, когато Меси печели престижната награда, което го прави единственият играч получил толкова много трофеи.

Преди днешната награда Меси и Кристиано Роналдо от Ювентус имаха по пет награди "Златната топка".

Холандският защитник и играч на Ливърпул Върджил ван Дайк остана втори по време на последната церемония на "Франс футбол", а Роналдо зае третото място, като той не уважи церемонията във френската столица.

Носителят на наградата за 1994 година Христо Стоичков беше на церемонията и въведе аржентинеца на червения килим в Париж, а след това участва в общата снимка с Меси и останалите футболисти на Барса на тържеството.

Стоичков говори с Меси на церемонията.

Трофеят за най-добър млад играч отиде при 20-годишния холандец Матиайс де Лихт от Ювентус, докато вратарят на Ливърпул Алисон Бекер получи първият в историята трофей "Яшин" за най-добър вратар.

Междувременно "Златната топка" за 2019 година при жените беше присъден на американката Мегън Рапино, която помогна на националния отбор на САЩ да спечели Световната купа за жени това лято.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна