Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Къде да отседнем в Банско?

Град Банско е един от най-известните ни зимни курорти. Той се намира в подножието на Северен Пирин, на 927 м. надморска височина. Безспорно, ако искате да се насладите на незабравима зимна почивка, там е вашето място. Независимо дали сте от любителите на ските, на чистия въздух, или разходките сред природата, Банско има какво да ви предложи. 

След като сте избрали дестинацията, идва въпросът - Къде да отседнем? А отговорите са множество, в зависимост от това какво искате да получите и каква цена сте готови да платите. Ако искате наистина незабравима почивка, през която да се отдадете на релакс, задължително трябва да заложите на доказан хотел, а най-добре да се поглезите, като се потопите в петзвезден лукс. Такъв е Апартхотел Лъки Банско, който определено залага много на SPA & Relax, изписано и в името му. Това, което го прави уникален, е разнообразието от програми, които са разработени от самия хотел и се ползват с изключителна популярност и успехи. Такава е програмата за отслабване LuckyFit, детският езиков лагер LuckyKids, програмата за лечение и детоксикация с методите на аюрведа и други. Хотелът предлага на гостите си множество терапии и спа процедури, йога и е известен именно с релакс зоната си.

 В курорта, разбира се, се предлагат както стаи за нощувки, апартаменти под наем, така и малки, или пък големи луксозни хотели. Достатъчно е само да напишете какво търсите в интернет и няколко сайта веднага ще ви предложат варианти къде да проверите за наличности и дори да резервирате веднага.

Двама човека, например, спокойно могат да си наемат стая за гости само на 200 метра от ски лифта и да платят за две нощувки около 70 лв. Има също така апартаменти, които побират четирима души, предлагат всички удобства и струват около 80 лв. на вечер. Разбира се, ако искате да има включена закуска, всички хранения или ол инклузив, офертите ще са съвсем други. Може да избирате от хотели с 1, 2, 3, 4 или цели 5 звезди. В сайтовете за резервации дори можете да прочетете мнения на хора, които вече са отсядали на тези места.  Там ще намерите и всякаква информация, каквато ви е нужна, като дали има свободни стаи за датите, които искате да запазите, да разгледате снимки, или да сравните цените и предлаганите услуги. При повечето хотели в цената в включено ползването на басейни и спа център. Също така е добре да има детски център, за посетителите с малки деца, или гейм зали за по-големите. Ако сте с бебе е добре да се поинтересувате дали се предлага кошарка за спане за по-голямо удобство. 

Изключително атрактивна е възможността хотелът, който сте избрали, да разполага с вътрешен и/или външен басейн. Така ще можете да поплувате, излизайки по халат направо от стаята си. Помислете и за децата, ако сте с тях по време на почивката. Добре ще е да хотелът да има външна площадка, детски център или поне кът, за да има къде да се забавляват малчуганите. От забавления се нуждаят и възрастните, затова хотелите с повече звезди разполагат със зала за компютърни игри, както и модните напоследък „ескейп стаи“. 


Заведенията за хранене, разбира се, са първото нещо,  по което клиентите избират къде да отседнат. В Банско има  доста интересните ресторанти, които предлагат изискано меню в приятна и  релаксираща атмосфера. А някъде / в Лъки Банско например/ ще ви направят свидетели и на т.н. шоу кукинг, където гостите имат възможност да гледат на живо изкуството на приготвяне на храната.


Независимо дали ще отседнете по работа, или за почивка, със сигурност ще останете приятно очаровани от Лъки Банско. Тези, които вече са го посетили, оценяват на високо ниво отношението на персонала, чистотата, локацията, интериора и разнообразното меню. Според повечето, това е хотел със собствен почерк и отношение към всеки клиент.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна