Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Интер и Рома с четвърто поредно реми в Италия

Ромелу Лукаку
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборите на Интер и Рома завършиха наравно 0:0 на стадион "Джузепе Меаца" в първия мач от 15-ия кръг в Серия "А". Това е четвърто поредно реми в двубоите между тези съперници, което се случва за първи път от 1967 година насам. Също така "нерадзурите" нямат успех над "вълците" на своя стадион от 31 октомври 2015 година, когато победиха с минималното 1:0. Това е и първата среща през този сезон, в която грандът от Милано не успя да отбележи нито един гол.

В 7-ата минута се откри чудесна възможност пред Ромелу Лукаку, но Миранте успя да избие неговия удар. В 19-ата Дзаниоло отправи шут, който обаче беше спасен от Самир Ханданович. В 22-ата изстрел на Лаутаро мина покрай вратата. В 43-ата Миранте сбърка, подавайки на Лукаку, но последвалият шут на Марсело Брозович излетя високо. В добавеното време на първата част Джанлука Манчини повали Лаутаро на границата на наказателното поле, но съдията реши да свири фаул в полза на гостите за игра с ръка на аржентинеца. Веднага след това получилият контузия Кандрева беше заменен от Лазаро.

В 48-ата минута Матиас Весино беше изведен на добра позиция, но Миранте съумя да парира изстрела му. В 68-ата след опасен пробив на Лаутаро от Интер имаха претенции за дузпа за игра с ръка на Спинацола, но съдията реши, че няма основания за подобно отсъждане. Последната интересна ситуация в мача дойде в 87-ата минута, когато Лаутаро не успя да засече центриране по земя на Весино и след намеса на Манчини топката се озова в ръцете на Миранте.

Въпреки ремито Интер остава начело в класирането с 38 точки. При победа на втория Ювентус над третия Лацио обаче “Старата госпожа” ще си върне първото място, което загуби миналия кръг. Рома пък е на 4-ата позиция с 29 точки.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени