Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Писмото за мача на Кубрат с Джошуа идва утре, Тервел е разучил съперника си

Братя Пулеви са в добро настроение на пресконференцията.
Снимка: БТА

Утре трябва да получим официално писмо за мача за световната титла на IBF между Антъни Джошуа и Кубрат Пулев, обяви адвокатът на българския боксьор Джон Уърт днес.

Той беше част от официалната пресконференция за боксовата гала вечер в спортната зала "Колодрума" в Пловдив на 14 декември, в която Тервел Пулев и Дешон Уебстър ще играят за международната титла в полутежка категория, версия Световна боксова асоциация (WBA). Уърт добави, че ще имат 30 дни, за да се договори срещата като подчерта, че ще бъде страхотно, ако успеят да направят мача. Той поясни, че ако това не се случи, ще се премине към търг.

Тервел (14 победи, 0 загуби) заяви, че няма как да подцени следващия си съперник - американеца Дешон Уебстър (12 победи, 2 загуби). Двамата ще излязат на ринга на галавечерта в Пловдив на 14 декември, а залогът в срещата ще е международната титла в полутежка категория, версия Световна боксова асоциация (WBA).

Ако победи, Пулев ще може да се похвали с втората си титла при професионалистите. През 2018 г. той заслужи европейската титла в полутежка категория, побеждавайки Леонардо Бруцезе.

Смятам, че сме го разучили добре. Знаем какво представлява, знаем какво да очакваме от него. Със сигурност той и треньорът му са измислили нещо, което предстои да видим. Не знаем каква е точно тактиката, на която ще заложи. Това е нещо, за което внимаваме и ще сме концентрирани. Няма как да бъде подценен. Той е добър боксьор и за това е тук, да се бие за тази титла”, заяви Тервел.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна