Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сестри Стоеви завършиха годината с титла в Милано

Стефани (на мрежата) и Габриела Стоеви.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Габриела и Стефани Стоеви завършиха 2019 година подобаващо, като спечелиха титлата на двойки на турнира по бадминтон от сериите „Интернешънъл Чалъндж“ в Милано, който беше с награден фонд 25 хиляди долара.

На финала българките, които бяха водачки в схемата, се наложиха над вторите поставени Екатерина Болотова и Алина Давлетова от Русия с 21:11, 21:14 след 35 минути игра.

Европейските шампионки за 2018-а взеха трофея без да загубят гейм. Това е четвърта титла за тях през сезона след тези в Барселона, Белгия и Холандия.

Сестри Стоеви поеха контрола върху мача от самото начало и задължителната почивка в средата на гейма дойде при резултат 11:4 в тяхна полза. После 14-ите в световната ранглиста стигнаха до 20:10 и реализираха още втория си геймпойнт след 14 минути.

В следващата част рускините започнаха по-агресивно и на няколко пъти повеждаха в резултата с точка-две. Стоеви обаче взеха надмощие и почивката дойде при 11:9 за тях. След това хасковлийките увеличиха преднината си и лесно се добраха до 20:14 и веднага затвориха мача.

При мъжете шампион е 17-годишният Христо Попов, който е син на бившия български национал и треньор Тома Попов, но представя Франция.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна