Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Брайънт, Дънкан, Гарнет и Бош с номинации за "Залата на славата" в баскетбола

Кобе Брайънт
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Кобе Брайънт, Тим Дънкан, Кевин Гарнет и Крис Бош попаднаха сред номинациите за баскетболната „Зала на славата“ през 2020.

Четиримата общо са спечелили 13 титли на НБА, четири пъти отличието за „Най-полезен играч“ на сезона, пет награди за „Най-полезен играч“ във финалите и 59 участия в „Мача на звездите“. Квартетът бе определен сред силен списък от 50 играчи и треньори, който ще бъде съкратен до дузина имена по време на уикенда за „Мача на звездите“ в Чикаго между 14-16 февруари.

Последните имена ще бъдат оповестени по време на заключителния колежански турнир в Атланта през април. Сред другите известни номинации попадат Шон Мериън, Бък Уилямс, Марк Ийтън и Майкъл Финли. Списъкът включва и имената на няколко играчи, които са били номинирани преди, но не се получавали достатъчно гласове за влизане в „Залата на славата“, включително Тим Хардауей, Ричард Хамилтън, Крис Уебър и Бен Уолъс.

Сред номинациите за треньори влизат Рик Аделман, Джордж Карл, Дик Мота и Руди Томянович. Женските номинации включват трикратната шампионка на WNBA Суин Кеш и „Най-полезен играч“ във финалите през 2012 Тамика Кечингс, както и помощник треньорът на Сан Антонио Беки Хамън.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна