Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Циципас развенча Джокович в Абу Даби

Стефанос Циципас спечели в 3 сета.
Снимка: БТА

Стефанос Циципас стигна до финала на 12-ото издание на демонстративния турнир в Абу Даби, ОАЕ.

Гръцкият тенисист развенча шампиона от 2018 година Новак Джокович от Сърбия, като го победи с 3:6, 7:6(4), 6:4 след повече от 2 часа игра.

Ноле започна вихрено мача и поведе с 3:0. Той направи нов пробив – този път на нула, за 5:1, след което сервираше за сета. Циципас отказа да се предаде и върна единия брейк. В деветия гейм 32-годишният блеградчанин приключи частта при втората си възможност, когато съперникът му изпарти ретура си в аут.

В следващия сет 21-годишният грък спаси подаването си в откриващия гейм и веднага след това проби за 2:0 и после затвърди. Циципас продължи да доминира и след нов брейк стигна до 5:1. Джокович обаче се мобилизира и доведе нещата до 5:5, а после се стигна до тайбрек.

В него шампионът от АТР финалите поведе с 4:2 точки, а после стигна до 6:3 и изравни сетовете при втория си сетбол, когато сърбинът изпрати топката в мрежата.

Новак Джокович беше детрониран в Абу Даби.

Циципас започна с пробив и решителната част, а имаше и възможнос да поведе с 3:0, но Ноле не му позволи. В седмия гейм бившият номер едно в света отрази още два брейкбола. В десетия гейм гъркът поведе с 40:0 при свое подаване и приключи мача с ас.

В другия полуфинал в Абу Даби световният номер едно Рафаел Надал от Испания победи руснака Карен Хачанов с 6:1 и 6:3 и също се класира за съботния финал.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна